Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

П'ятниця, 3 серпня 2018, 13:31

Садовий дозволив сумнівному забудовнику звести житлові комплекси у Львові

будівництво у Львові

Раніше ДАБІ заборонила будівництво ТзОВ "Патриаком" будинків на вул. Шевченка і визнала це будівництво незаконним.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво ТзОВ "Патриаком" двох житлових кварталів на вул. Скляній, 15 і на вул. Т. Шевченка, 60.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Відтак, ТзОВ "Патриаком" отримала дозвіл на будівництво двох багатоповерхових будинків на вул. Скляній, 15, двох багатоповерхівок і реконструкцію будівлі прохідної під багатоквартирний будинок на вул. Т. Шевченка, 60.

Житловий комплекс на вул. Скляній, 15 зведуть на земельній ділянці, площею 1,7586 га, а будинки на вул. Т. Шевченка на ділянці, площею 5,9435 га, які призначені для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови. Категорія земель – землі житлової та громадської забудови, а вид використання – будівництво кварталу житлової забудови зі супутніми об’єктами соціально-побутової інфраструктури.

Функціональне призначення ділянок – зона Ж-4 – зона багатоповерхової житлової забудови відповідно до зонінгу Шевченківського району.

Як йдеться у проекті рішення, висота будинків на вул. Скляній не повинна перевищувати 47,5 метрів від найнижчої відмітки поверхні землі до закінчення стін останнього поверху, а на вул. Шевченка – 50,2 метрів. Максимально допустимий відсоток забудови цієї земельної ділянки становить 35%. За приблизними підрахунками, будинки матимуть не менше 16 поверхів.

Щодо реконструкції будівлі прохідної, то ТзОВ "Патриаком" міськрада дозволила здійснити надбудову і прибудову, висотою не більше 15,5 метрів, що становитиме орієнтовно 5 поверхів.

Однак забудовник має узгодити висоту будинків із керівництвом Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького, адже ділянка перебуває у межах приаеродромної території летовища.

 

Як йдеться у єдиному реєстрі юридичних осіб, ТзОВ "Патриаком" зареєстроване на місці будівництво, вул. Шевченка, 60 у Львові, її власниками є компанія "Аджіндо Лімітед" (Кіпр) та Марк Рональд Райнер (Великобританія). Фірма створена у 2012 році і займається будівництвом нежитлових і житлових будівель.

Нагадаємо, ще у травні минулого року ДАБІ визнала будівництво ТзОВ "Патриаком" житлового кварталу на вул. Шевченка, 60 незаконним. Міськрада дозволила цій фірмі свести на вул. Шевченка, 60 багатоповерхівки та переробити пам’ятку архітектури місцевого значення у вересні 2016 року.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.