Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ДіВі Банк

rbc.ua

Вівторок, 21 серпня 2018, 16:24

Нацбанк забрав ліцензію у ДіВі Банку

ДіВі Банк

Національний банк вирішив відкликати банківську ліцензію ПАТ "ДіВі Банк".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

14серпня цього року Національний банк за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії на здійснення валютних операцій ПАТ "ДіВі Банк".

Зазначимо, банк прийняв рішення про добровільне припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи.  

Як наголосили у Нацбанку, ПАТ "ДіВі Банк" – п'ятий банк, який прийняв таке рішення. Національний банк за аналогічною процедурою вже відкликав ліцензії у ПАТ "КБ "Фінансовий партнер", ПАТ "Апекс-Банк", ПАТ "Промислово-фінансовий банк" та ПАТ "Кредит Оптима Банк".

"Якщо раніше банки могли добровільно припинити діяльність лише шляхом повної ліквідації, що створювало значні незручності для їх власників, то тепер акціонери банку можуть прийняти рішення про припинення банківської діяльності та зберегти юридичну особу. Така юридична особа, що перестала бути банком, може продовжити працювати на ринку фінансових послуг (за умови отримання відповідних ліцензій) або здійснювати інші види господарської діяльності", – пояснили у Нацбанку.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.