Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наталія Сподарик

Середа, 15 серпня 2018, 18:30

У Львові виявили особливо обдаровану суддю

Наталія Сподарик

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Наталія Сподарик та її чоловік набули значний обсяг майна шляхом дарування від родичів і близьких.

Про це йдеться у розслідуванні проекту Всеукраїнського об’єднання "Автомайдан" PROSUD.

Так, її чоловік, працівник митниці, Петро Гріндзяк є одноосібним власником великої квартири у Львові на 135 м². Чоловік отримав помешкання у 2007 році на підставі договору дарування на додаток із підвальним приміщенням (задекларована вартість – 131 435 гривень). Під час співбесіди на Вищій кваліфікаційній комісії суддів Наталія Сподарик пояснила, що цю нерухомість подарував близький друг батьків чоловіка, який покинув Україну.

Також предметом дарування є приватний будинок у Львові площею 418 м², вартість якого трохи більше 164 тисяч гривень, його подарували Наталії Сподарик. 

Наталія Сподарик пересувається на батьковому автомобілі Mercedes Benz ML 350 2011 року випуску. А її чоловік на авто тещі Audi Q7 2015 року випуску вартістю у 80 тисяч доларів. Одразу після купівлі автівку передали в користування судді. І хоча права користування на обидві машини набуті у 2015 році, у майновій декларації за вказаний звітний період про автомобілі жодної згадки, що може свідчити про порушення.

Кандидатуру Сподарик Наталії Вища кваліфікаційна комісія суддів 23 липня визнала здатною здійснювати правосуддя. 

Цю та іншу інформацію проект PROSUD офіційно передасть до Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради правосуддя. 

Зазначимо, указом від 3 листопада 2017 року Президент України постановив призначити Наталію Сподарик на посаду судді Львівського окружного адміністративного суду. У 2016 році вона задекларувала  190 тисяч гривень доходу.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.