Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєзвалище

Четвер, 16 серпня 2018, 14:12

99% українських сміттєзвалищ не відповідають екологічним нормам

сміттєзвалище

Також 93% українців вважають екологічну проблему важливою і бажають, щоб вона була вирішена.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Сьогодні, 16 серпня, під час координаційної ради з питань реалізації Національної стратегії управління відходами міністр екології та природніх ресурсів України Остап Семерак повідомив, що 99% сміттєзвалищ в Україні не відповідають сучасним екологічним нормам.

"Серед тієї величезної кількості сміттєзвалищ, які є на території України, 99% – це ті сміттєзвалища, які на сьогодні не відповідають сучасним екологічним вимогам", – заявив Семерак.

Разом з тим, як повідомив міністр, згідно з опитуванням, близько 93% населення України вважають екологічну проблему важливою і бажають, щоб вона була вирішена.

Зазначимо, що у Львові скоро почнуть будувати сміттєпереробний завод. Наразі ЛКП "Зелене місто" вже отримало землю під будівництво.

Нагадаємо, у грудні 2017 року міська рада визначила місце для сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Цю ділянку під будівництво заводу запропонувала французька компанія Egis, що працювала над проектом стратегії поводження зі сміттям у Львові.

У квітні депутати погодили отримання кредиту від Європейськго банку реконструкції та розвитку у 25 мільйонів євро. На початку червня ЄБРР оголосивтендер на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.