Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Четвер, 16 серпня 2018, 14:37

38 львівських медичних закладів перейшли на нове фінансування

медичний заклад

Усі комунальні медичні заклади Львова починають роботу з Нацслужбою здоров'я.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

В Україні триває процес переходу медичних закладів на нове фінансування. Вчора, 15 серпня, завершилася "друга хвиля" контрактування закладів, які надають послуги первинної медичної допомоги, під час якої 34 медзаклади зі Львівщини уклали угоди. Слід зазначити, що під час "першої хвилі" лише 4 лікарні зголосилися підписати контракти.

Наразі до нового механізму фінансування приєдналися заклади з усіх областей України. Зокрема, з Нацслужбою здоров’я починають роботу всі комунальні заклади Харкова, Львова, Сум, Рівного, Житомира, Тернополя, Чернігова, Чернівців, Івано-Франківська, Маріуполя, Мукачева та багатьох інших міст, містечок і сіл.

Точні дати "третьої хвилі" укладання договорів Нацслужба здоров’я оголосить найближчим часом.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні розпочалася національна кампанія з вибору сімейного лікаря. Станом на початок липня, 763 376 мешканців Львівської області вже мають своїх терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів.

Раніше Міністерство охорони здоров'я оприлюднило покрокову інструкцію з вибору сімейного лікаря, а також затвердило порядок надання первинної медичної допомоги, який регламентує роботу терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів, дає чіткий перелік послуг закладів надання первинної медичної допомоги.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.