Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

промисловість Львівщини

Вівторок, 21 серпня 2018, 13:03

На Львівщині найбільш затребуваними є робітничі професії

промисловість Львівщини

Натоміть майже немає вільних вакансій для вищих державних службовців.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Як заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, на одну вакансію в середньому на Львівщині претендувало дві особи, торік – 3 безробітних.

Станом на 1 серпня в області офіційно шукали роботу 14 тисяч безробітних, що на 1 тисячу осіб менше, ніж минулого року, а неукомплектованими залишалися 8,4 тисяч робочих місць.

"Традиційно найпростіше знайти місце праці робітникам, для котрих зафіксовано 6,2 тисяч пропозицій працевлаштування, 1,4 тисяч вільних місць праці були для службовців, ще 0,8 тисяч – для тих, хто не має спеціальної підготовки та відповідного рівня освіти", – наголосив Василь Барилюк.

За його словами, найбільший попит на робочу силу на кінець 
липня спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом, робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин, а найменш популярними залишаються пропозиції праці для робітників сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства, керівників, вищих державних службовців.

Зазначимо, майже 70% з усіх зареєстрованих вільних місць праці знаходяться у Львові. На початок травня цього року на обліку в обласному центрі зайнятості перебувало більше 24 тисяч безробітних.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.