Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміття у Дрогобичі

П'ятниця, 17 серпня 2018, 15:37

Німецькі інвестори готові за три роки збудувати сміттєпереробний завод у Дрогобичі

сміття у Дрогобичі

Дрогобицька міськрада затвердила інвестора з будівництва сміттєпереробного заводу у місті.

Про це повідомила прес-служба Дрогобицької міської ради.

Сьогодні виконавчий комітет Дрогобицької міськради затвердив інвестора з будівництва сміттєпереробного заводу у Дрогобичі. Ним стало ТОВ "Еко-Стандарт 10", яке перероблятиме побутові відходи завдяки біохімічній обробці з подальшим виділенням теплової та електричної енергії.

Для будівництва сміттєпереробного заводу, потужністю з переробки сміття у 100 тисяч тонн відходів на рік, потрібна земельна ділянка, площею не менше 5 га, а його вартість складає 100 млн євро, які готові надати німецькі компанії Solventure Ltd та IDS Сonsulting.

Завод планують спорудити за три роки і створити при цьому близько 300 нових робочих місць, а сировину для нього інвестори готові брати з сміттєзвалища поблизу села Брониця.

Як зазначили у міськраді, німецька компанія також готова інвестувати в спорудження у Дрогобичі теплиць, які працюватимуть за рахунок теплової енергії, яка виділяється від переробки сміття, та дозволить створити сотні нових робочих місць.

Наразі рішення про будівництво заводу мають погодити на сесії Дрогобицької міської ради.

Нагадаємо, нещодавно міський голова Дрогобича Тарас Кучма звернувся до голови Львівської ОДА Олега Синютки з проханням оголосити Дрогобич зоною екологічного лиха у зв'язку зі сміттєвою блокадою. З початку цього року жителі села Брониця періодично перекривають дорогу до Дрогобицького сміттєзвалища, що поблизу села Брониця, відтак у місті склалася критична ситуація з вивезенням та захороненням сміття.

У липні в Дрогобичі накопичення сміття на майданчиках вдвічі перевищило норму, комунальні служби два тижня не могли виправити ситуацію.

 

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.