Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

torange.ru

Субота, 6 жовтня 2012, 10:16

Правоохоронці затримали бухгалтера одної із спеціалізованих СШ Львова за підозрою у розкраданні державних коштів

Органи слідства за результатами розслідування кримінальної справи за фактом розкрадання державних коштів в сумі понад 0,5 млн. грн. затримали бухгалтера однієї із спеціалізованих середніх шкіл Львова та внесли до суду подання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Про це «Варіанти» повідомив прокурор міста Львова Андрій Стасів.

Прокуратурою міста Львова завершено досудове слідство у кримінальній справі стосовно бухгалтера і директора школи за махінації з бюджетними коштами,- розповів Андрій Стасів.

Слідчими з’ясовано, що головний бухгалтер спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи систематично упродовж січня 2010 року – квітня 2012 року вносила до відповідних фінансових документів завідомо недостовірні дані про завищені суми нарахованої заробітної плати працівникам установи. Таким чином остання незаконно одержала на власний рахунок 598 тис. грн. 

Згаданій працівниці навчального закладу прокуратурою міста пред’явлено обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч.2 ст 366  КК України - заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення.

Водночас директор цієї школи, що не проконтролював діяльність підпорядкованого працівника та допустив незаконне привласнення бюджетних коштів, обвинувачується у службовій недбалості  - ч. 2 ст. 367 КК України.

Обох згаданих посадових осіб з ініціативи прокурора міста Львова відсторонено від займаних посад, а також накладено арешт на належне їм рухоме та нерухоме майно з метою відшкодування завданих ними збитків.

Нагадаємо, Державна фінансова інспекція у Львівській області на вимогу прокуратури проводить перевірку законності використання бюджетних коштів також співробітниками відділу освіти Галицької районної адміністрації міста Львова. Їі результати стануть відомі найближчим часом. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.