Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

подорож

travel.tochka.net

Вівторок, 28 серпня 2018, 14:46

В Україні змінили порядок вивезення дітей за кордон

подорож

Удосконалено норму законопроекту щодо виїзду за кордон дитини, яка проживає в неповній родині.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Відповідно до запропонованих змін той з батьків, який проживає з дитиною, може самостійно вирішувати питання тимчасового виїзду дитини за кордон за наявності заборгованості зі сплати аліментів іншого з батьків більше 4 місяців.

При цьому законопроект передбачає можливість виїзду дитини за кордон строком до 1 місяця з тим із батьків, з ким проживає дитина, не лише на лікування, навчання і відпочинок, але й з метою її участі в дитячих змаганнях, фестивалях, учнівських олімпіадах та конкурсах за кордоном, у тому числі в складі організованої групи дітей.

Варто зазначити, що раніше для цього потрібно було отримати нотаріальний дозвіл, чим часто користувалися боржники і шантажували колишніх дружину чи чоловіка, вимагаючи відмовитися від аліментів.

Також варто зауважити, що у зв’язку із змінами у цьому пункті, збалансовано права обох батьків. Тобто право виїхати ненадовго за межі України з малюком також отримає той з батьків, який не проживає з дитиною. Проте лише у випадку, коли він є добросовісним платником аліментів.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.