Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Лілія Гриневич

chdtu.edu.ua

Прес-реліз,   Вівторок, 28 серпня 2018, 17:25

Лілія Гриневич: дітей потрібно ознайомлювати зі школою

Лілія Гриневич

Цього року першокласники впродовж першого місяця навчання призвичаюватимуться до повсякденного життя у Новій українській школі.

Про це розповіла у інтерв'ю "Українській правді.Життя" міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич.

Вона нагадала, що у квітні Уряд виділив і розподілив близько мільярда гривень на Нову українську школу. Станом на 15 серпня освітню субвенцію використали  тобто здійснили за ці кошти закупівлі орієнтовно на 44,1% по країні. Так, Сумська область, використала 73% з виділених коштів, Миколаївська, – 10%.

Лілія Гриневич також пояснила:

"Хочу заспокоїти  ці гроші ні на що інше не можна витратити, окрім обладнання, меблів та дидактичних матеріалів для Нової української школи.

Зрештою, воно мусить з’явитися в школах, але в тих органах місцевого самоврядування, що зволікали, на жаль, вже після 1-го вересня.

Значна кількість громад зараз має оголошені тендери, однак впливають і проблеми нашого тендерного законодавства  через них торги легко зірвати чи заблокувати. Враховуючи боротьбу на ринку, це суттєво затягує процес і змушує проводити торги декілька раз.

Тому проблеми є, і вони не залежать від міністерства освіти.

Зараз має бути акумуляція зусиль. Важливо, щоб усі поставилися до цього з розумінням.

Учитель, який зустріне дітей 1 вересня, має новий стандарт освіти, нові програми, методики. Усі педагоги пройшли підвищення кваліфікації і від них тепер залежить, як вони застосують здобуті знання.

Суть не в тому, щоб з третього вересня шестирічок посадити за книжку чи почати з ними працювати з особливим навчальним матеріалом.

Їх потрібно ознайомити зі школою, разом виробити правила класу, пропрацювати з дітьми алгоритми, потрібні для повсякденного життя у школі: як учні збираються ранком, як розміщують одяг, виходять у вбиральню та збираються до їдальні тощо. На це передбачено увесь перший місяць навчання."

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.