Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Адель Діанова

Фотографії старого Львова

Середа, 29 серпня 2018, 13:35

Керівниця львівського єврейського фонду йде з посади, – підлеглі й Садовий проти

Адель Діанова

Адель Діанова залишає посаду директорки Львівського обласного відділення Всеукраїнського єврейського благодійного фонду "Хесед-Ар'є".  

Про позицію Львівської міської ради на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міського голови Львова з питнь розвитку Андрій Москаленко.

Він наголосив на важливості перебування Аделі Діанової на цій посаді:

"На нашу думку (особисту та професійну) – це вкрай негативно може вплинути на велику кількість проектів в культурному і соціальному напрямку Львова.

Відтак, сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий звернувся з офіційним листом до Директора Американського Єврейського Об’єднаного Розподільчого Комітету "Джойнт" у Центральній та Західній Україні Даніеля Гершовича з проханням залишити пані Адель на своїй посаді і дати змогу і надалі розвивати діяльність центру "Хесед-Ар'є".

Також на офіційній Facebook-сторінці організації 17 серпня оприлюднили відкритий лист від імені колективу фонду до Аделі Діанової, в якому просять її залишитись на посаді. Колектив деталізує:

"Ми не знаємо, із чим пов’язано таке Ваше рішення. Можливо, рік був нелегким: приєднання Закарпатського регіону, 20-річчя Фонду и 10-річчя Клезмерского фестивалю і Ви просто втомилися. Вибачте, що не зауважили цього. Вочевидь Ви уміло це приховували. Для нас це виглядало інакше, бо власне Ви – наш Керівник - заряджали нас своєю невгамовною енергією, генерували ідеї і надихали нас їх втілювати. Ви джерело нових починань, нестандартних ідей та рішень!
Звертаємося до Вас з величезним проханням, для нашої спільної справи, не залишати нас (колектив, підопічних, молодь) зараз, коли так багато ідей, планів та задумів. В свою чергу готові потроїти усі наші старання. Тільки надайте нам таку можливість! Дайте нам хоча б рік, щоби разом реалізувати розпочате: заплановані та діючі проекти, ідейним натхненником яких є власне Ви. 
Одночасно звертаємося до Вашого керівництва і до Головного равина Львова та Західної України Мордехая Шломо Балди, Головного равина громад Прогресивного іудаїзму України Алекса Духовного з проханням вплинути на Ваше рішення".

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.