На Львівщині спіймали контрабандистів із літальним апаратом

Четвер, 30 серпня 2018, 11:34

Завдяки дрону злочинці переправляли нелегальну продукцію через кордон.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Сьогодні, 30 серпня, відділу "Смільниця" Мостиського загону по шуму двигуна виявили політ літального апарату біля кордону. Інформацію також підтвердили і польські прикордонники, які зафіксували за допомогою тепловізійного комплексу політ малого літального апарату у напрямку України.

У результаті пошуку група реагування затримала 4 осіб на 2 транспортних засобах іноземної реєстрації. В причепі однієї автівки знаходився малий літальний апарат типу "паротрайк".

Також прикордонники з'ясували, що ці особи вже затримувалися у березні цього року в селі Библо Старосамбірського району. Тоді охоронці кордону спинили їх з малим літальним апаратом типу "паротрайк" на транспортному засобі підвищеної прохідності з причепом, обладнаним для перевезення літального апарату. Спочатку апарат, за рішення суду, вилучили, але згодом, за іншим рішенням суду, знову повернули зловмисникам. 

Зараз тривають невідкладні оперативні та слідчі заходи.

Мітки: державна прикордонна служба, Мостиський прикордонний загін, новини львівщини, смільниця-кросценко, Старосамбірський район