Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

Понеділок, 8 жовтня 2012, 11:58

Українські політики спекулюють на темі землі – Олег Баран

Рано чи пізно ринок землі в Україні мусить запрацювати, але перед цим потрібно здійснити ряд конкретних речей і перш за все провести повну інвентаризацію земель,  - переконаний депутат Львівської обласної ради, член комісії з питань розвитку села та АПК, аграрій, кандидат у народні депутати України по 117 виборчому окрузі Олег Баран.

Про це повідомила прес-служба депутата. 

Крім того, за словами експерта, потрібно  чітко розуміти, що українські землі  різняться між собою. Наприклад,  земля,  яка є на сході чи на  Кіровоградщині,  інша за родючістю грунтів ніж та, що на Західній Україні.  «Виходячи з цього, ми повинні чітко розуміти, що тут потрібен індивідуальний підхід до кожної території. Один земельний закон для усієї України може діятиме неправильно», - наголосив Олег Баран.

За його словами,  говорити про  зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення можна лише після проведення повної інвентаризації землі. «Лише у цьому випадку  ми можемо сідати за круглий стіл з громадою і говорити про те, як в подальшому має відбуватися  даний процес. Адже скасувати мораторій - не складно. Складно зробити так, щоб кожен  селянин не мав претензій до закону про землю, а українські фірми  та бізнесмени, які захочуть стати власниками землі, могли прозоро її купити. Тут не повинно бути ображених чи обділених», - підсумував депутат.

Як додав Олег Баран, на сьогодні  чимало політиків банально спекулюють  на  темі землі.  Набираючи  цим додаткові бали.  «Вже є коментарі про те, що через  не продовження Верховною Радою  мораторію  на продаж землі, з 1 січня  стане можливим купівля-продаж  сільгоспугідь. Тільки ці заяви надто  нагадують банальні політичні спекуляції.  Адже для продажу сільгоспземель немає ні  організаційних, ні  законодавчих передумов.  Маю на увазі прийняття відповідного закону про ринок земель. А без цього документу про продаж землі не може бути й мови», - наголосив Олег Баран.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.