Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

МОН

antikor.com.ua

Середа, 5 вересня 2018, 12:36

Міністерство освіти й науки представило новий проект умов прийому до вишів

МОН

На громадське обговорення винесли 10 основних змін.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти й науки України.

Передбачається, що наступного року для вступу до вишів прийматимуть сертифікати ЗНО 2018 та 2019 років з усіх предметів. Подати також можна буде сертифікати ЗНО за 2017 рік, однак окрім оцінок з іноземних мов – англійської, французької, німецької та іспанської.

Заплановано внести зміни в терміни вступної кампанії, основна частина якої має стати коротшою. Зокрема, на бакалавра реєстрація електронних кабінетів почнеться за 9 днів до початку подання заяв – 1 липня, а сам прийом заяв та документів на бюджет триватиме з 10 до 22 липня. (Загальне скорочення – 3 дні порівняно з 2018-м) Водночас можливість реєстрації електронних кабінетів буде відкрита до 30 серпня, щоб через них могли подати заяви вступники на заочну форму навчання на контракт.

Щоб прибрати можливу корупційну складову під час творчих конкурсів, МОН пропонує проводити їх до основної сесії ЗНО, а саме: з 16 березня до 15 травня.

Також із наступного року запрацює механізм першочергового зарахування тих вступників у медичні та педагогічні виші, що захочуть працювати в селах. Планується також розширити практику встановлення мінімальної кількості балів для вступу на спеціальності з особливо високим рівнем суспільної відповідальності.

Для вступу в магістратуру буде збільшено перелік спеціальностей, на які треба буде складати єдиний вступний іспит з іноземної мови за технологією ЗНО. Зокрема, планується додати спеціальності "Музеєзнавство, пам'яткознавство", "Менеджмент соціокультурної діяльності", "Інформаційна, бібліотечна та архівна справа", а також усі спеціальності галузей знань "Богослов'я", "Соціальні та поведінкові науки", "Управління та адміністрування", "Інформаційні технології", "Публічне управління та адміністрування".

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.