Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ремінь безпеки

kk-auto.com.ua

Понеділок, 10 вересня 2018, 12:22

В Україні збільшать штрафи за недотримання правил користування пасками безпеки

ремінь безпеки

А для мотоциклістів підвищать штрафи за їзду без шолома.

Про це повідомила прес-служба Верховної Ради України.

Члени Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянули проект Закону "Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня користування ременями безпеки та мотошоломами)".

Законопроектом пропонується збільшити адміністративну відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами з 51 гривні до 850 гривень. Таке збільшення пов’язане із значною суспільною небезпекою та масовим невикористанням ременів безпеки та мотошоломів водіями та пасажирами.

Необхідність прийняття законопроекту під час обговорення обгрунтовувалася високим рівнем смертності та травматизму на дорогах України. За офіційними даними Національної поліції України, щороку на дорогах України гине не менше 3,5 тисяч людей та травмуються не менше 35 тисяч. 

Нагадаємо, що з 2021 року в Україні заборонять використовувати автобуси без ременів безпеки.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.