Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Закон про мову

portal.lviv.ua

Вівторок, 9 жовтня 2012, 12:22

Львівська облрада визнала нелегітимним закон про засади державної мовної політики на території Львівської області

Депутати Львівської облради проголосували за визнання нелегітимним на території Львівської області «Закону про засади державної мовної політики» через «антидержавну» процедуру його ухвалення.

За відповідне рішення сьогодні, 9 жовтня, на третьому пленарному засіданні ХХІІ Львівської облради проголосували 64 депутати.

Це рішення було ухвалене в межах внесення змін до рішення обласної ради від 16.03.2012 №405 «Про затвердження Програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області на 2012-2014 роки (у новій редакції)» і було озвучене депутатом облради від ВО «Свобода» Іриною Фаріон.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада ухвалила у другому читанні Закон про засади державної мовної політики.

Як повідомлялося, на Львівщині стасус регіональної може бути наданий полській мові в деяких селах Мостиського району, в яких проживає понад 10% поляків. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.