Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

соціальний захист дітей

Понеділок, 17 вересня 2018, 15:17

На Львівщині цього року більше трьохсот дітей стали на облік соціальних служб

соціальний захист дітей

324 дитини є у базі єдиної аналітично-інформаційної системи "Діти".

Про це сьогодні під час апаратної наради у Львівській облдержадміністрації розповів начальник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис, – повідомляє кореспондент Варіантів.

Чиновник доповів присутнім статистику по захисту дітей Львівщини, які опинилися у складних життєвих обставинах. Так, зараз 1134 дитини перебуває у базі єдиної аналітично-інформаційної системи "Діти", що становить 0,2% від всього дитячого населення області. З них 1045 – це діти у сім'ях, де батьки ухиляються від виконання обов'язків, 21 дитина самовільно залишила місце офіційного проживання, 16 – позбавлені батьківського піклування, 62 дитини зазнали насилля у сім'ї.

Цього року на облік внесли 324 дитини. 281 така дитина має батьків, як ухиляються від виконання своїх обов’язків, 36 дітей потерпають від насилля у сім’ї, 6 дітей регулярно залишають місце проживання, 1 дитина переміщена з тимчасово окупованої території.

Наразі 49 з них є у будинках дитини, 32 – у будинках змішаного типу, 139 – у школах-інтернатах, 40 – у коледжах, 28 – у будинках створених громадськими чи релігійними організаціями,146 проживіають у власних сім'ях.

Володимир Лис підкреслив:

"Менше половини з цих дітей перебувають на обліку більше року, однак є райони, де діти перебувають на обліку більше року.  Це говорить про те, що в районах недостатньо проводиться робота з такими родинами і ці діти не знімаються з обліку. Зокрема у Яворівському районі з усіх 67 дітей, що є на обліку, 35 дітей є на обліку більше трьох років, у Золочівському районі з 62, які на обліку, 36 дітей там більше дво років, у Городoцькому район - 61 дитина, з них 50 – на обліку більше трьох років."

Володимир Лис відзначив, що у попередні роки за рік виходило близько 50 дітей, що були на обліку більше року, зараз 36 – лише за 8 місяців.

Він також додав, що у 2018 році 219 дітей визнано такими, що з різних причин не мають підстав для перебуввання на спеціальному обліку соціальних служб.

Він також прозвітував, що соціальні працівники здійснюють профілактичні рейди у сім'ї де діти перебувають на обілку. Протягом цього року таких рейдів було 619.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.