Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

razom.org.ua

Вівторок, 9 жовтня 2012, 15:01

Самочинне будівництво житлового будинку ведеться на вулиці Кондукторській у Львові

На вул. Кондукторській, 16 у Львові ведеться самочинне будівництво багатоквартирного житлового будинку. 

Про це сьогодні, 9 жовтня, на брифінгу розповів голова Франківської районної адміністрації Руслан Кандибор.

Через це утворився соціальний конфлікт між мешканцями будинку № 14, які виступають проти забудови на ділянці, яка є суміжною з їхнім будинком, та самими забудовниками.

Руслан Кандибор повідомив, що до міської ради звернулися мешканці будинку № 14 на вул. Кондукторській і повідомили про незаконне будівництво поруч з їхнім будинком. Представники адміністрації неодноразово виїжджали на місце будівництва, щоб з'ясувати хто будує. Лише після запитів в БТІ вдалося знайти власника земельної ділянки. Його попереджали, штрафували, але роботи не припинилися. Дозвільних документів забудовник не представляв.

Представник Інспекції Держбудконтролю у Франківському районі Львова Ліщинський Володимир розповів, що в березні цього року інспекція за самовільно розпочаті будівельні роботи притягнула власників земельної ділянки на вулиці Кондукторській, 16 до адміністративної відповідальності та вимагала припинити будівництво. З серпня будівництво продовжилося. Тоді був складений акт про невиконання припису інспекції держбудконтролю. З 20 вересня справа знаходиться в суді. Скоріш за все, рішенням суду будівництво буде припинено до того часу, поки забудовник не матиме всіх потрібних документів та дозволів.

Мешканці будинку № 14 на вул.Кондукторській проти того, щоб новий п'ятиповерховий будинок, який зводять поруч, прилягав до їхнього будинку та й взагалі проти будівництва. Вони стверджують, що забудовник, окрім того, що незаконно зводить будинок, нищить будинок № 14: стіни та фундамент.

Натомість забудовники стверджують, що не можуть зібрати всі необхідні документи для ведення будівництва через постійні скарги сусідів та штрафні санкції.

«Ми пропонували зробити капітальний ремонт будинку № 14 або дати двокімнатну квартиру мешканцям і вони спочатку погоджувалися, а потім змінили думку і почалися суцільні скарги на звинувачення. Ми в травні подали документи на дозвіл, але через скарги процес затягується», – розповів власник земельної дялянки, на якій зводять будинок, Андрій Зубик.

Він додав, що будинок на № 16, який планує збудувати «Грифон-буд», не прилягатиме до будинку № 14 і витримуватиме всі пожежні норми.

Наразі вже стоїть фундамент майбутнього будинку. Саме будівництво не ведеться.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.