Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

туроператори

Четвер, 20 вересня 2018, 10:10

В Україні проводитимуть планові перевірки туристичного бізнесу

туроператори

Уряд ввів нові критерії оцінки ступеня ризиків туроператорської діяльності.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Учора, 19 вересня, Мінекономрозвитку прийняло рішення, спрямовані на вдосконалення системи державного контролю над здійсненням туроператорської діяльності в Україні.

Тепер на Мінекономрозвитку не поширюється дія мораторію на перевірки бізнесу, в частині надання Міністерству права проведення планових перевірок дотримання туристичним бізнесом ліцензійних умов.

Також в Україні почали діяти нові критерії оцінки ступеня ризиків від здійснення туроператорами діяльності, що підлягає ліцензуванню. Від цієї оцінки залежатиме встановлення періодичності здійснення Мінекономрозвитку перевірок самих туроператорів з урахуванням:

– виду туроператорської діяльності (виїзний, в’їзний та внутрішній туризм), де виїзний туризм визначається із найвищим ступенем ризику;

– обсягу наданих туристичних послуг туроператором (кількість туристів, що скористалися туристичними послугами протягом року) - чим більша кількість споживачів послуг, тим вищий ризик для них від провадження туроператорами своєї діяльності;

– наявності протягом останніх 3 років порушень ліцензійних умов туроператором;

– наявності судового рішення про задоволення цивільного позову споживача туристичних послуг.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.