Зміст статті

20 вересня 2018олександр ковальчук

Пелчинська утопія

Перша сесія депутатів Львівської міської ради після літніх канікул.

Сесія Львівської міської разом з усіма своїми депутатами поволі занурюється у болото безвиході.

Усі львівські депутати застигли в очікуванні чогось невідомого, але осатанілого. Вони вже навіть підкорилися і звикли до майбутнього пришестя неминучого. Особливо виразно це збайдужіння можна помітити у струнких рядах Самопомічі, бо усе й так на цих сесіях вирішується без них. Тому навіть після літніх канікул у них тут курорт у Ратуші. Випробувальний термін, каторга. Якщо дивитися з місця сидіння Садового, то усі вони сидять ошуйную, усі вони його грішники, усі вони його раби.

А якщо колишній парасоленосець Садового, депутат Шевців, і рветься у бій, то уся ця картинка звично посідає посагом сфери комічного та опуклого. Навіть усмішка жертви антигітлерівської коаліції, громадянки та свободівки Батюк, якась насторожено зніяковіла. Ніхто з інших депутатів чи депутаток навіть анітелень за межі звичної ролі, ніби у ляльковому театрі, виставі копійчаних маріонеток.

Лише босоногий господар життя Григорій Козловський навіть у такому сонному стані рішає все, скрізь та завжди.

Усе найважливіше на сесії танцює від Садового. Дозвіл своїм друзям з Lem Station на реконструкцію трамвайного депо у Львові він проштовхує у піддатливі, ледве не аморфні, депутатські маси слізними словами. Бо це шановані та відомі у Львові люди, інвестори та меценати. Ледве не безсрібники, оскільки реконструкція не так бізнесовий, як іміджевий проект. І заразом Садовий наполягає кістьми й на сусідський проект – сласну вотчину графа Пелчинського-Чаплінського – Пелчинський став поблизу Парку культури. Саме він стане особливо доконечним для спасіння Львова від потопів та поводків.

Цим прожектом Садовий хоче назавжди увійти в історію Львова, бо час минає і на пенсію він хоче піти саме у рідному місті. А поки став витає в умислах Пелчинського-Чаплінського, то Садовий вже тішиться тією думкою, що сміттєву кризу у Львові за його безпосередньої участі вивчатимуть у провідних університетах світу, наче кейс іміджевої безпорадності.

До реальності се непритомне царство тіней намагається привести анонімний голос Знесіння, який (яка) обіцяє Садовому транспортний колапс через сміттєпереробний завод на Пластовій але на неї всі ці клерки-манекени, бикуваті муніципали та люди-функції дивляться, наче на причинну.

Ще трохи і Львівська міська рада змагатиметься з Львівською обласною радою за пальмочку першості у швидкості тривалого занурення у безпросвітну твань. І саме десь тут, на стрьомі, лунає хіт "Sex" з нового альбому гурту Djrum "Portrait With Firewood" (2018). Депутатам Української Галицької партії, які благословляють нехитрим хресним знаменням сперту атмосферу сесії Львівської міськради, бажано вийти на свіже повітря або у райський сад.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.