Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ID-паспорт

mukachevo.net

П'ятниця, 21 вересня 2018, 11:31

В Україні продовжать видавати паспорти у формі книжки

ID-паспорт

Верховний суд залишив альтернативу для противників ID-картки.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Верховний суд України зобов'язав органи міграційної служби видавати паспорти у формі книжки противникам біометричних ID-карт.

Зокрема, суд визначив, що обробка персональних даних повинна здійснюватися на підставі законів, однак впровадження новітніх технологій не має бути безальтернативним і примусовим. Іншими словами, громадяни, які виступають проти таких технологій, повинні мати право використовувати традиційні методи ідентифікації особистості.

Мова йде про позов громадянки України, яка оскаржила відмову видавати їй паспорт у формі книжки. Жінка виступала проти видачі ID-картки з безконтактним електронним носієм, який містить персональні дані.

Верховний суд частково задовольнив позовні вимоги і зобов'язав Коростенський районний відділ управління Державної міграційної служби України в Житомирській області оформити і видати їй паспорт громадянина України у формі книжки.

Нагадаємо, що ID-паспорти почали видавати з 11 січня 2018 року.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.