Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

unian.ua

Середа, 10 жовтня 2012, 09:52

Депутати Львівської облради закликають поляків не називати магістраль в Перемишлі іменем жертв УПА

Депутати Львівської облради звернулись з проханням до представників польської влади перешкодити присвоєнню назви "імені жертв УПА" новозбудованій транспортній розв’язці в Перемишлі.

Про це вчора, 9 жовтня, на сесії Львівської облради заявив депутат від ВО "Свобода" Ярослав Кравченко, йдеться на сайті політичної партії.

Він розповів, що нещодавно на сесії міськради Перемишля група депутатів ініціювала ухвалу про надання одній із новозбудованих розв'язок транспортної магістралі - так званого "рондо" – при в'їзді в місто з боку вул. Львівської назви "імені жертв Волині". За словами Кравченка, попри те, що мер Перемишля Роберт Хома заявив, що, окрім цієї, розглядатимуться ще дві пропозиції назви, деякі представники самоврдяування Долини Сяну наголошують на необхідності назви "імені жертв УПА".

Кравченко закликав польську владу не допускати такого найменування магістралі в Перемишлі, а також засудити спроби розпалювання ворожнечі між українським та польським народами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.