Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

radiosvoboda.org

Середа, 10 жовтня 2012, 10:37

Кількість ВІЛ-інфікованих на Львівщині від початку року 274 особи

Від початку року діагноз ВІЛ-інфекція поставлений 274 особам, що майже на 25% менше, ніж минулого року – 364 особи.

Про це повідомляє прес-служба ГУОЗ Львівської облдержадміністрації. 

У тому числі діагноз ВІЛ у стадії СНІДу поставили 123 особам. За аналогічний період минулого року такий діагноз отримали 146 осіб – на 15,8 % менше.

«Серед шляхів інфікування домінує статевий (переважно гетеросексуальний). Із 274 осіб з уперше в житті встановленим діагнозом ВІЛ-інфекції – 91 випадок (33,2%) припадає на парентеральний шлях (введення наркотичних речовин ін’єкційним шляхом Зареєстровані 57 дітей, які народилися від ВІЛ-інфікованих матерів», – зазначено у повідомленні.

Значно зросла частка споживачів ін’єкційних наркотиків серед взятих на облік хворих у стадії СНІДу – 62,6% з уперше в житті встановленим діагнозом СНІДу.

На даний момент у Львівській області під диспансерним наглядом перебувають 2171 ВІЛ-позитивних, в тому числі 581 особа – хворі на СНІД.

Показник поширеності ВІЛ-інфекції перевищує середній обласний показник майже у 2 рази у Бориславі, Червонограді, Стрию та самому Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.