Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВО "Батьківщина"

Понеділок, 24 вересня 2018, 17:38

"Батьківщина" вимагає зупинити терор проти громадських активістів

ВО "Батьківщина"

ВО "Батьківщина" занепокоєна терором супроти громадських активістів в Україні, що відбувається за потурання влади.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"Батьківщина" надзвичайно занепокоєна серією кривавих нападів на журналістів і громадських активістів на півдні України. Лише останнім часом нападів зазнали дев'ятеро небайдужих громадян – Аліна Радченко і Світлана Подпалая, Михайло Кузаконь та Григорій Козьма, Віталій Устименко та Сергій Стерненко, Юрій Дяченко, Олег Михайлик і Ксенія Бикова. Дивною і неприродною є ситуація, коли єдиною силою, яка протистоїть корупції та наступу сепаратизму на Одещині, є громадські активісти.

Критики дій місцевої влади та бездіяльності правоохоронних органів сьогодні ризикують своїм життям – і відповідальність за це лягає на тих, хто нині живе на податки і носить погони. 14 атак за останні півтора роки є достатньо вагомою причиною для того, щоб президент Порошенко, генпрокурор Луценко, секретар РНБО Турчинов, голова СБУ Грицак та очільник МВС Аваков нарешті звернули увагу на загрозу і продемонстрували суспільству, що держава здатна захистити своїх громадян і зупинити наступ криміналу.

"Батьківщина" підтримує звернення одеської громадськості до найвищих посадовців нашої держави, які мусять у найкоротші строки покарати своїх винних підлеглих, а також забезпечити всебічне і швидке розслідування фактів переслідування активістів.

"Непокаране зло зростає буквально у нас на очах. Усім очевидно, що бандити з кожним разом стають жорстокішими і зухвалішими. Тому подальше мовчання президента, пасивність його силовиків – попри численні звернення до них після чергового нападу – грає на руку злочинцям. Вимагаємо не лише гучних заяв від посадовців, а й швидких і  жорстких кадрових рішень щодо тих керівників силових та інших державних органів, які не змогли запобігти хвилі терору" – йдеться у заяві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.