Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

lv.npu.gov.ua

Середа, 26 вересня 2018, 12:00

Професора одного із львівських вишів оштрафували на 18 тисяч за хабарництво

хабар

Завідувач кафедри вимагав від студента 400 доларів та 3 000 грн "подяки" за успішний захист диплома.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Ще у січні цього року львівські правоохоронці викрили завідуючого кафедрою одного із вищих навчальних закладів, який налагодив корупційну схему незаконного збагачення. 

Викладач вимагав у студента 400 доларів та 3 000 гривень за сприяння в успішному захисті дипломної роботи. Правоохоронці затримали викладача на гарячому у його службовому кабінеті.

Згідно із вироком суду, зловмисника оштрафовано на 18 700 гривень з позбавленням права займатись діяльністю чи обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов’язків на підприємствах, в установах чи організаціях, незалежно від їх форм власності, строком на два роки.

Зазначимо, на початку року доцента НУ "Львівська політехніка" спіймали на хабарі у 370 доларів. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із носінням електронного браслета.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.