Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

трубопровід

lvivrada.gov.ua

Середа, 26 вересня 2018, 13:40

Львову рекоментують перейти на індивідуальне забезпечення гарячою водою

трубопровід

Станом на сьогодні втрати при гарячому водопостачанні влітку перевершують 50%.

Про це Варіантам повідомив депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк.

"Влітку, коли опалення немає ми, тим не менше, змушені гріти теплоносій на ТЕЦ, тримати його при відповідній температурі, подавати по кілометрах магістралей. А це – втрати тепла, а отже, газу і електроенергії. Далі – втрати в бойлерних та трубах у будинках. Водою ми користуємось по суті недовго, а температурний режим в системі тримається 18 годин на добу", – наголосив Юрій Кужелюк.

За його словами, сьогодні втрати при гарячому водопостачанні влітку далеко перевершують 50%. Міськрада на це виділяє дотацію з бюджету. Зокрема, протягом літнього сезону 2017 року було виділено 64 млн грн, у 2018 році – 60 млн грн.

"Тобто проїдаємо ті гроші, які мали б піти на інфраструктурні проекти, культуру, освіту, медицину тощо. І так з року в рік, тільки суми зростають, через ріст цін та зарплат персоналу. Це додатково до того, що платять мешканці", – розповів Юрій Кужелюк.

Він зазначив, що виходом із цієї ситуації стало б масове переведення громадян на індивідуальне забезпечення гарячою водою.

"Простіше кажучи, в кожній квартирі ставиться нагрівач води, газовий чи електричний. Ліквідовується вся система труб разом з рушникосушками, які розбазарюють тепло, бо гаряча вода потрібна тільки в двох кранах – в кухні і в ванні. Кожний при цьому платить за газ чи електрику індивідуально, тим більше, що в будинках масово встановлюють газові лічильники. Автоматично відпадає проблема крадіжок", – пояснив Юрій Кужелюк.

Кужелюк додав, що гроші, які витрачаються на дотації, можна було б  використати на допомогу львів’янам модернізувати свої помешкання під індивідуальне гаряче водопостачання, розробивши при цьому декілька проектів типових схем з технічними умовами.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.