Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

котельня у Жовкві

Четвер, 27 вересня 2018, 12:47

Жовква поступово відмовляється від використання газу

котельня у Жовкві

Минулоріч 45% тепла місто отримало від спалення подрібненої деревини.

Про це повідомляє Економічна правда.

Ще у 2014 року Жовква отримала грант від ЄС на два проекти: модернізації комунальної котельні та району, що її обігріває і покращення енергоефективності у місті, яке Жовква реалізовує спільно з Самбором.

Завдяки реалізації цих проектів місту вдалося суттєво зменшити споживання газу. За підсумками минулого сезону, взимку 45% тепла у місті отримали з альтернативних джерел, спалюючи подрібнену деревину, а після завершення запланованих заходів з енергоефективності цей показник збільшиться до 60%.

Для того, щоб оптимізувати систему теплопостачання у Жовкві перевели в резерв одну з газових котелень та ще одну закрили. Близько 60% тепла для централізованої системи отримуватимуть від котелень на подрібненій деревині. Резервна газова котельня автоматично вмикається лише у періоди сильних холодів. 

Якщо раніше частка опалення деревиною у цій котельні становила близько 15%, то, за підсумками першого опалювального, сезону вона склала 93%. Минулої зими лише на цій котельні зекономили майже 500 тисяч м³ газу.

Детальніше про ситуацію із теплопостачанням у місті та впровадження проектів йдеться у статті Варіантів "Європейські перемоги Жовкви". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.