Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

Середа, 10 жовтня 2012, 16:35

Свободівці у Львові пікетували СБУ

Близько 30 представників ВО «Свобода» влаштували акцію протесту під будівлею Служби безпеки України у Львові.

Протестування відбулося сьогодні, 10 жовтня. 

Свободівці висловили незгоду з незаконним, на їхню думку, затриманням представниками СБУ голови фракції ВО «Свобода» в Івано-Франківській міській раді Романа Онуфріїва.

Під стінами будівлі СБУ вони скандували гасла «Ні політичним репресіям», «Влада замовляє – СБУ саджає» та «Ганьба прислужникам регіоналів».

Як розповів депутат Львівської міської ради Любомир Мельничук, вчора правоохоронці в Івано-Франківську без жодних пояснень на кілька годин затримали Романа Онуфріїва.

За його словами, під час затримання біля міськради в Івано-Франківську зібрався натовп людей, які таким чином протестували проти незаконних дій СБУ. При цьому правоохоронці застосовували сльозогінний газ, а в натовпі кидали гроші і «невідому білу речовину».

На думку Мельничука, такі дії СБУ пов’язані з тим, що Івано-Франківська облрада відхилила протест прокурора, який стосувався визнання облрадою нелегітимності на території Івано-Франківщини мовного закону. Ще однією причиною для затримання Онуфріїва, за словами Мельничука є оприлюднення останніх соціологічних досліджень, згідно з якими ВО «Свобода» стовідсотково потрапляє до парламенту.

Він зазначив, що подібні акції сьогодні відбуваються також в Івано-Франківську та Тернополі.

Нагадаємо, прокуратура Івано-Франківської області порушила кримінальну справу за фактом отримання хабара головою департаменту архітектури та містобудування Івано-Франківського міськвиконкому Олегом Гаркотою.

За підозрою у причетності до цієї справи вчора, 9 жовтня, був затриманий голова фракції ВО «Свобода» в Івано-Франківській міській раді Роман Онуфріїв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.