Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 4 жовтня 2018, 11:31

У Львові відкриють філію Інституту національної пам'яті

Львів

Кабмін дозволив створити регіональні філії інституту у 5 містах України.

Про це повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам'яті.

Відповідно до постанови Кабміну, філії інституту створять Харкові, Дніпрі, Вінниці, Одесі та у Львові. Їх відкриють вже наступного року. 

"На сьогодні інститут позбавлений реальної можливості достатньою мірою враховувати регіональні особливості. Створення структурних підрозділів у регіонах дасть можливість більш ефективно здійснювати свою роботу – ми зможемо дійти до кожної конкретної школи, музею, міської ради, сільської ради. Це допоможе втягнути локальні історії в загальнодержавний дискурс", – пояснила заступник голови Українського інституту національної пам’яті Аліна Шпак.

Інститут національної пам'яті – центральний орган виконавчої влади, який займається відновлення та збереження національної пам’яті, а також популяризує історію України та її видатних собистостей. 

Нагадаємо, минулого року Український інститут національної пам'яті оновив законопроект щодо змін у календарі державних свят.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.