Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

svoboda.org.ua

Четвер, 11 жовтня 2012, 12:02

Податкова спіймала голову бюджетної комісії Львівської облради на необізнаності з бюджетним процесом

ДПСУ у Львівський області підозрює, що голова бюджетної комісії Львівської облради, кандидат економічних наук, викладач Львівської комерційної академії Ярослав Качмарик як мінімум необізнаний із бюджетним процесом, а від так вводить в оману своїх колег, стверджуючи, що проект держбюджету на наступний рік передбачає зростання податкового тиску на підприємців.

Як заявляє податкова, Качмарик також безпідставно стверджує, що лише через збільшення податкового тиску на підприємців можна досягти зростання показників ВВП на 28,5%, як це передбачено в проекті.

«На засіданні сесії Львівської обласної ради деякі депутати піддали критиці проект бюджету на 2013 рік. Зокрема, у ЗМІ з’явилась інформація з посиланням на виступ конкретної особи, що проект бюджету на наступний рік передбачає зростання податкового тиску на підприємців, мовляв, лише так можна досягти зростання показників ВВП на 28,5%, як це передбачено в проекті», – сказано у повідомленні прес-служби ДПСУ у Львівський області.

ДПСУ у Львівський області запевняє, що насправді проект держбюджету на наступний рік не передбачає збільшення податків.

«Державна податкова служба у Львівській області повідомляє, що згідно з інформацією, розміщеною на Урядовому порталі 12 вересня 2012 року, Кабінет Міністрів України схвалив проект  закону «Про Державний бюджет України на 2013 рік», внесений на розгляд Міністерством фінансів України. Серед основних параметрів проекту – бюджетний розрахунок на базі реального ВВП на рівні 4,5%, номінального ВВП – 1 трильйон 687,8 млрд. грн., індексу споживчих цін – 5,9%.

Останні законодавчі ініціативи Уряду спрямовані не на збільшення податкового навантаження на підприємців, а навпаки. ДПС України спільно з Міністерством фінансів розроблено проект нового Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів». Документом, зокрема, передбачено зниження ставок для платників єдиного податку 5 та 6 групи. Крім того, для цих категорій підприємців скасовуються обмеження щодо кількості найманих працівників. Також нещодавно презентовано новий проект всеохоплюючої податкової реформи. Ключовими її  положеннями стане зниження більш ніж удвічі навантаження на фонд оплати праці та ставки ПДВ для внутрішніх виробників. Зокрема, зниження ставки ПДВ з 20 до 12% для імпорту і до 7% – для внутрішнього ринку, а також зниження ставки єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб», – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, як повідомило Гал-інфо «Качмарик передбачає зростання податкового тиску на підприємців, бо, на його думку, лише так можна досягти зростання показників ВВП на 28,5 %, як це передбачено в бюджеті на наступний рік».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.