Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Громадські організації

gvpl.at.ua

Четвер, 11 жовтня 2012, 12:38

Експерти констатують відсутність гендерної рівності в Україні

В Україні жінки займають нижчі щаблі суспільства, їх не допускають до високих посад:  лише одна жінка у складі Кабміну, і лише 7% жінок у складі Верховної Ради.

 

Про це повідомила сьогодні у Львові депутат Рівненської міськради Світлана Богатирчу-Кривко – експерт  Форуму  місцевого самоврядування з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Свідченням відсутність гендерної рівності в Україні Богатирчу-Кривко вважає також факт того, що жінки в Україні отримують меншу заробітну плату, ніж чоловіки:  в середньому 2 400 проти понад 3000 тис. грн.

11-12 жовтня у Львові відбувається 2-й Форум місцевого самоврядування, присвячений питанням забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Захід організовано спільно Асоціацією міст України та проектом «Місцевий економічний розвиток міст України». Останній здійснюється в Україні за підтримки Федерації канадських муніципалітетів.

На форумі обговорюватимуться питання гендерної рівності в організації роботи органів місцевого самоврядування та процесі надання послуг, в розробці і реалізації соціально-економічних програм розвитку.

До участі у форумі залучено близько 100 осіб. В тому числі представники ГО, місцевого самоврядування, центральних органів влади, міжнародні експерти. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.