Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

art-blog.com.ua

Четвер, 11 жовтня 2012, 12:33

Скульптури Пінзеля зі Львова виставлять у Луврі в кінці листопада

21 листопада у Луврі відбудеться відкриття виставки Пінзеля, на якій будуть представлені 27 робіт Майстра.

 

Основну кількість робіт Пінзеля везуть із фондів Львівської національної галереї мистецтв, також 2 раритети із фонду обласного художнього музею у Тернополі, з обласного краєзнавчого музею Тернополя, роботи з Івано-Франківського краєзнавчого музею та Дияконські ворота із бучацької церкви Святої Покрови.

Загалом перевезення усіх творів мистецтва є доволі складним та ризикованим процесом, адже дерево з роками всихається, а накладений згори левкас та позолота тріскаються від найменшого дотику.

«Світова громадськість зможе побачити твори Пінзеля у Луврі. Але про виставки творів Майстра в інших країнах не йдеться, – зазначає директор Львівської галереї мистецтв Лариса Возницька і додає. – Перевезення цих скульптур надзвичайно сильно руйнує їх. Франція обіцяла надати найкраще упакування для робіт Пінзеля, під час транспортування буде підтримуватись необхідний температурний режим. Проте усе це не є гарантією, що скульптури не пошкодяться. Разом з українськими реставраторами будемо супроводжувати твори Пінзеля до Франції, аби у разі ушкоджень могли відразу взятись за реставрацію».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.