Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Понеділок, 8 жовтня 2018, 13:00

Через три роки математика стане обов’язковим предметом на ЗНО

університет Франка

З 2021 року проходження державної підсумкової атестації з математики стане обов’язковим для випускників українських шкіл.

Про це повідомила прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти.

Міністерство освіти і науки України розглянуто питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вирішило, починаючи з 2021 року, зробити обов'язковим проходження державної підсумкової атестації з математики для випускників закладів загальної середньої освіти.

Як йдеться у повідомленні, державна підсумкова атестація передбачатиме виконання завдань двох рівнів складності: академічного та профільного.

Також з 2021 року особа, яка не зможе успішно пройти державну підсумкову атестацію, не здобуте повний рівень загальної середньої освіти.

Відтак, не пізніше жовтня 2019 року УЦОЯО планує опублікувати для загального ознайомлення демонстраційні зразки завдань із математики.

Нагадаємо, ще у серпні цього року Міністерство освіти й науки України наголошувало, що пропонуватиме зробити ЗНО з математики обов'язковим. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.