Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Радехів

Вівторок, 9 жовтня 2018, 12:22

У Радехівську ОТГ увійшли 22 населені пункти

Радехів

ЦВК ще має призначити перші вибори у цій ОТГ.

Про це повідомляє Офіс реформ у Львівському регіональному відділені Асоціації міст України.

У Радехівську ОТГ об'єдналися Радехівська міська та Бишівська, Немилівська, Кривевецька, Тетевчицька, Середпільцівська, Синьківська, Оглядівська, Пиратинська і Сушнівська сільські ради.

Наразі вони отримали від Львівської ОДА позитивний висновок на відповідність їхніх проектів рішень про утворення об’єднаної територіальної громади Конституції та законам України, однак вони ще повинні прийняти остаточні рішення про об’єднання і звернутися про призначення перших виборів. 

"Радехів стане третім після Мостиськ та Кам’янки-Бузької районним центром, який утворить ОТГ", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, перспективний план Радехівського району передбачає утворення 2 громад – Радехівської та Лопатинської, яка теж утворилася у цьому році, відтак, після завершення процесу утворення Радехівської ОТГ, весь Радехівський район буде покритий громадами.

Станом на сьогодні на перші вибори на Львівщині чекають уже чотири ОТГ: Бібрська, Зимноводівська, Лопатинська та Меденицька.

Нагадаємо, станом на сьогодні на Львівщині діє 36 ОТГ. Останні вибори громад на Львівщині відбулися 25 грудня 2017 року у Кам'янка-Бузькій міській ОТГ та у Мурованській ОТГ. 

Не утворили жодної ОТГ у Буському, Дрогобицькому Золочівському, Турківському та Яворівському районах області.

Додамо, раніше ОТГ у трьох районах області визнали невідповідними Конституції та законам України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.