Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Пасічна-Личаківська

Вівторок, 9 жовтня 2018, 13:11

Найбільш забруднене повітря виявили над перехрестям Личаківська-Пасічна

Пасічна-Личаківська

Хімічна лабораторія КП "Адміністративно-технічне управління" перевірила на забруднюючі речовини 30 перехресть та 35 водойм Львова. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

За результатами мобільної хімічної лабораторії КП "Адміністративно-технічне управління", 28 із 30 міських перехресть та 34 із 35 водних об'єктів мають підвищенну концентрацію забруднюючих ресовин. 

До того ж, на 6 перехрестях забрудненість повітря перевищує норму в 2-3 рази. Це – Личаківська-Пасічна; Чорновола-Хімічна; Сяйво-Широка-Левандівська; Стрийська-Наукова-Хуторівка; Чорновола-Під Дубом; Городоцька-Наливайка.

Найменш забрудненими виявились перехрестя вулиць Городоцька – Ряшівська та Підвальна – Руська. 

Моніторинг проводили упродовж липня-вересня. Підвищену концентрацію забруднюючих речовин експерти лабораторії пов'язують з високою температурою повітря у цей час, та великою кількістю транспортних засобів. 

Щодо забруднення водойм, то значне перевищення норм виявили у потоці "Білогорський", (вул. Широка), ставку на вул. Хортицькій, 35 (Сихівський район), у потоці "Водяний", що на вул. Авіаційній, 7 (Залізничний район) та  ставку на вул. Богданівській (Личаківський район).

Концентрація забруднення у межах норми у каскаді декоративних ставків, що в лісопарку "Погулянка". 

Під час моніторингу водойм лабораторія перевіряла концентрацію заліза, азоту, амонійнію, аміаку, фосфатів та сухих залишків. 

Нагадаємо, у червні у золочівському озері виявили значне відхилення від епідеміологічних норм. 

Також, нещодавно у воді річки Золочівка виявили значну кількість забруднюючих речовин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.