Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

профтехосвіта

capital.ua

Вівторок, 9 жовтня 2018, 13:05

На Львівщині планують впроваджувати дуальну освіту для профтехучилищ

профтехосвіта

Студенти отримуватимуть більше практики на підприємствах за своєю спеціальністю.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 9 жовтня, на засіданні постійної комісії з питань освіти й науки Львівської обласної ради керівник департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів повідомив, що в планах заходів на 2019-2020 роки передбачено впровадження дуальної освіти для професійно-технічних закладів області.

"У 2018 році ми розпочали зі зміни підходу до регіонального замовлення професійно-технічних спеціальностей і вирішили, що нам непотрібен ряд спеціальностей, відтак перекваліфікували деякі заклади на навчання зварювальників, верстальників та столярів", – заявив Роман Филипів.

Надалі керівництво Львівщини планує розвивати співпрацю з приватними підприємствами, щоб надавати учням більший обсяг практики й на прикладах ознайомлювати їх з обраною професією.

Нагадаємо, що у серпні 2018 року керівництво області заявило про реформу профтехосвіти, яка відбуватиметься шляхом перепрофілювання навчальних закладів та збільшення набору студентів на затребувані професії. 

Таку політику планують продовжувати з переспективою виходу на ефективну спеціалізацію закладів професійно-технічної освіти.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.