Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

черги на кордоні

Вівторок, 9 жовтня 2018, 13:00

На кордоні з Польщею збільшилася кількість авто, які стоять у чергах

черги на кордоні

За підрахунками, чергах на українсько-польському кордоні сягають трьох діб.

Про це повідомляє в.о. голови Державної фіскальної служби Олександр Власов на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами Власова, станом на сьогодні очікування в чергах на пунктах пропуску для автотранспорту на українсько-польському кордоні сягають трьох діб.

"Справа в тому, що між контрольними органами України та Польщі діє меморандум про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-польському кордоні за період однієї зміни. В рамках цього документу прописані норми пропуску вантажних транспортних засобів по кожному пункту пропуску в одну сторону: через "Ягодин – Дорохуськ" – 600 автопоїздів, "Краківець – Корчова" – 400, "Рава Руська – Хребенне" – 150. Останній рік меморанду виконується не в повному обсязі", – наголосив Олександр Власов.

Він заявив, що керівники митниць з обох сторін "з нашого боку мова йде про Львівську та Волинські митниці ДФС – повинні налагодити взаємодію у рамках угоди, щоб мінімізувати проблеми бізнесу при проходженні контролю".

Також Власов планує обговорити з заступником Державного секретаря Міністерства фінансів Польщі Петром Вальчаком розширення кількості пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

Нагадаємо, у серпні прикордонники Польщі оголосили про проведення страйку. Йдеться про більш тривалі перевірки і черги. А 2 жовтня водії вантажівок перекрили трасу на Краковець, адже, за їхніми словами, вантажівки стоять уже дві доби у черзі на кордоні.

Також нещодавно МЗС ініціювало скликання українсько-польської міжурядової Координаційної ради для вирішення проблеми із чергами на кордоні.

Додамо, з початку жовтня Польща посилила митний контроль на кордоні з Україною – закрила "зелені смуги" на в'їзд для українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.