Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

ukrtime.com

Четвер, 11 жовтня 2012, 18:09

Міськрада Львова не вирішує проблем Грибовицького сміттєзвалища

Прокуратура Львова під час перевірки виявила порушення у діяльності ЛКП «Збиранка», якому підпорядковане Грибовицьке сміттєзвалище.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львова.

«Комунальнепідприємство допустило забруднення поверхневих вод речовинами, які аналогічні за хімічним складом до інфільтрату сміттєзвалища», – зазначено у повідомленні.

Унаслідок такого забруднення нараховані понад 3,4 млн. грн. збитків.

«Вказані порушення природоохоронного законодавства також є наслідком невиконання органами місцевого самоврядування повноважень у сфері поводження з відходами. Не вжиті жодні заходи  для мінімізації утворення твердих побутових відходів та зменшення їх шкідливості, створення умов для повного збирання, перевезення, утилізації та знешкодження. Частина заходів у вказаній сфері здійснені за рахунок коштів лише приватних підприємств», – пояснюють у прокуратурі.

Прокуратура Львова внесла подання міській раді з вимогою усунути виявлені порушення законності, а також розглянути на сесії  питання фінансування заходів для реалізації вимог законодавства щодо поводження з відходами. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.