Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

децентралізація

Вівторок, 23 жовтня 2018, 13:22

Чотири райони Львівщини досі не утворили ОТГ

децентралізація

Жодної громади не створено в Яворівському, Буському, Турківському та Золочівському районах.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

На четвертому, 2018, році добровільного об'єднання громад у Львівській області утворилося ще 5 ОТГ. Як і передбачено у переспективному плані, Радехівський район утворив відразу дві ОТГ: Радехівську міську та Лопатинську селищну. Ще 18 сільських рад району поки не увійшли до жодної об'єднаної громади.

До Радехівської міської ОТГ увійшли 9 сільських рад: Бишівська, Кривецька, Немилівська, Оглядівська, Пиратинська, Середпільцівська, Синьківська, Сушнівська та Тетевчицька.

До Лопатинської ОТГ увійшли: Лопатинська селищна та Березівська, Кустинська, Нивицька та Хмільнівська сільські ради.

Окрім того, перші громади було створено у Дрогобицькому районі – Меденська селищна громада та на Перемишлянщині – Бібрська міська ОТГ. 

Також окремо була створена Зимноводівська ОТГ. До її складу ввійшли Зимноводська, Лапаївська та Скнилівська сільські ради.

Станом на сьогодні 4 райони Львівщини ще досі не утворили жодної територіальної громади: Яворівський, Буський, Турківський та Золочівський.

Зазначимо, що територія Львівщини на понад 50% покрита ОТГ.

Нагадаємо, станом на сьогодні на Львівщині об'єдналися 36 ОТГ. Останні вибори громад на Львівщині відбулися 25 грудня 2017 року у Кам'янка-Бузькій міській ОТГ та у Мурованській ОТГ. 

Додамо, раніше ОТГ у трьох районах області визнали невідповідними Конституції та законам України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.