Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Середа, 24 жовтня 2018, 13:48

Студенти училищ здаватимуть другий іспит державної атестації у формі ЗНО

університет Франка

У 2019 році, щоб пройти державну атестацію, учні закладів профтехосвіти здаватимуть у формі ЗНО не лише лише українську мову, а й історію чи математику за вибором. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів

Учні закладів професійної та вищої освіти І-ІІ рівня акредитації, які у 2019 році отримають атестат про повну загальну середню освіту на основі результатів державної підсумкової атестації (ДПА), повинні здати у формі ЗНО два іспити.

Першим обов'язковим екзаменом, як і в минулому році, залишається українська мова. Для другого іспиту студенти можуть обрати або математику, або українську мову. Третій обов'язковий іспит складатимуть з предмету за професійним спрямуванням.

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій наголошує, що другий обов'язковий предмет для атестації повинні обирати самі студенти, а не педагогічна рада навчального закладу.

Нагадаємо, з 2016 року результати ЗНО зараховують як ДПА і переносять в атестат. 

Крім того, департамент освіти та науки повідомляє, що у 2019 році подати документи до університетів за такими спеціальностями, як "Фармація", "Право", "Публічне управління та адміністрування" та "Міжнародні відносини" зможуть лише ті студенти, які отримали на ЗНО не менше 130 балів. 

Випускники закладів загальної середньої освіти, як і в минулому році, повинні здати на ЗНО три обов'язкові предмети, результати яких зарахують як ЗНО. Це – українська мова і література, математика чи історія України (за вибором учнів) та третій обов'язковий предмет за вибором із списку курсів ЗНО, яких досі залишається 11 (українська мова і література, історія України, математика, біологія, фізика, хімія, географія, англійська мова, німецька, французька та іспанська). 

Тести за бажанням абітурієнта можуть перекласти кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовою.

Кожен учасник ЗНО може скласти тест не більше, як з 4 предметів. 

Нагадаємо, зовнішнє незалежне оцінювання 2019 року проходитиме з 20 травня до 12 липня.

Додамо, зареєструватись на пробне ЗНО можна буде у грудні, а самі пробні іспити відбуватимуться 16 та 23 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.