Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Микола Іщук

Середа, 24 жовтня 2018, 13:37

Львів'янам потрібна робота в своїй країні та гідна оплата праці – Микола Іщук

Микола Іщук

Радикальна партія Олега Ляшка переконана, що підвищення тарифів на газ економічно не обґрунтовані, а лише демонструє бажання влади отримати доступ до кредитів МВФ.

Голова Львівської ТО Радикальної партії Олега Ляшка Микола Іщук вважає, що сьогодні мешканцям Львівської області перед усім потрібні не кредити МВФ, а робота в своїй державі та гідна оплата праці.

"Уряд, вчергове залізаючи в кишені громадян, в такій бандитський спосіб латає дірки в державному бюджеті, прикриває свою немічність, відсутності реформ, тотальну корупцію. Останню неспроможні здолати ніякі новостворені правоохоронні структури та судові органи" – наголосив він.

Микола Іщук звернув увагу, що влада використовує неефективно кредити МВФ, в більшості вони розкрадаються тими ж держчиновниками та їхніми родичами.

"Саме ж МВФ визнало, що Україна перетворилась на найбіднішу країну Європи. То навіщо українцям така допомога?" – запитує він.

Якщо говорити про Львівщину, то політика уряду, яку він реалізує в угоду МВФ, призвела до зубожіння населення. Воно масово тікає на роботу закордон.

"На 1 серпня 2018 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на Львівщині становила 83,2 млн. грн. і цей показник постійно зростає. Заборгованість населення за постачання природного газу становить майже 1,5 млрд. грн., за централізоване опалення та постачання гарячої води – 250 млн. грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 120 млн. грн, за централізоване постачання холодної води та водовідведення – 42 млн. грн, за вивезення побутових відходів – 13 млн. грн. Заборгованість за постачання електричної енергії склала 86 млн. грн. То чого дивуватись, що населення області за цей період лише за офіційними даними скоротилось майже на 6 тис. осіб, а за неофіційними – на десятки тисяч. Падає народжуваність, зростає смертність. У той же час кількість субсидій, призначених для відшкодування комунальних послуг населенню Львівщини скоротилась більше, ніж в 5 разів: з 367,1 тис. до 67,7 тис. домогосподарств. Такими невтішними є дані Держстату" – розповів Іщук.

Микола Іщук зауважив, що на Львівщині постійно збільшується число вакансій, але люди все одно виїжджають закордон.

"Це відбувається тому, що існує різниця в розмірі зарплат навіть на одних і тих же підприємствах, які працюють в Україні і закордоном. Тому збільшення зарплат – це пріоритет для нас" – підумував він.

Вчора, 23 жовтня, Львівщину відвідав лідер партії Олег Ляшко, який провів зустріч з голова профспілкових організацій області.

"Керівники профспілок одноголосні в своїх крайнє негативних оцінках політики уряду, спрямованої на зубожіння пересічних громадян. В області вже відбулись перші соціальні протести. Викладачі львівських ВНЗ в жовтні провели мітинг, а в листопаді – обіцяють страйкувати. Вимоги працюючих зрозумілі всім – це гідна оплата праці та недопущення подальшого росту вартості комунальних платежів, в тому числі на газ. Бо в реальності людям потрібні не кредити, а робота в своїй державі та гідна оплата праці" – наголосив Іщук.

Олег Ляшко та Львівська ТР РПЛ закликають львів'ян долучитись до протестної акції, яка відбудеться 31 жовтня з вимогами:

– встановити мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги
– збільшити у бюджеті 2019 року мінімальну зарплату до 6 тис. Грн та перерахувати у відповідності до неї всі пенсії
– відновити соціальну норму споживання газу не менше 2 тис кубометрів
– відновити попередню систему нарахування субсидій
– забезпечити встановлення індивідуальних газових лічильників коштом держбюджету
– гарантувати "теплі кредити" для громадян
– розробити і впровадити загальноукраїнську програму Енергомодернізації

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.