Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Павло Клімкін

Четвер, 25 жовтня 2018, 21:48

Клімкін: Польща штучно створює черги на кордоні

Павло Клімкін

Євробляхи стали однією з причин до такої реакції з боку польської сторони.

Сьогодні, 25 жовтня, у Львові відбулась прес-конференція міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

Міністр заявив, що Польща офіційно не закривала "зелених смуг" на українсько-польському кордоні, а зробила це неформально.

"Коли Польща почала начебто скасовувати "зелені коридори", вона штучно створює ці шалені черги на кордоні. Хоча це зробилено неформально, формально нічого не скасовано й польська сторона мені це підтвердила", – зазначив Клімкін.

За його словами, частина вини в цьому лежить на українцях через надмірну кількість водіїв на євробляхах.

Для вирішення цієї проблеми Павло Клімкін запропонував:

– уніфікувати механізми контролю на кордоні;

– створити нові пункти митного й прикордонного контролю;

– розшири кількість зелених смуг із 4 до 8.

"Ми маємо значно покращити інфраструктуру. Звісно, тут є багато проблем і з нашою сторони, особливо що стосується доріг, але інфраструктура має бути тотально модифікована якщо ми хочемо відкрити цей кордон", – додав міністр. 

Нагадаємо, у серпні прикордонники Польщі оголосили про проведення страйку. Йдеться про більш тривалі перевірки і черги. А 2 жовтня водії вантажівок перекрили трасу на Краковець, адже, за їхніми словами, вантажівки стоять уже дві доби у черзі на кордоні.

Також нещодавно МЗС ініціювало скликання українсько-польської міжурядової Координаційної ради для вирішення проблеми із чергами на кордоні.

Додамо, з початку жовтня Польща посилила митний контроль на кордоні з Україною – закрила "зелені смуги" на в'їзд для українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.