Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

ukranews.com

Субота, 13 жовтня 2012, 12:36

Україна повинна розвивати експорт власних товарів - Олег Баран

Аграрний ринок в Україні - один з найперспективніших, тому робота у напрямку розвитку АПК - є вкрай важливою.

 

Про це під час XII Міжнародного Економічного Форуму «Стратегії. Інвестиції. Співробітництво» заявив депутат Львівської обласної ради, засновник ТзОВ «Барком» ( ТМ «Родинна ковбаска») Олег Баран, повідомляє прес-служба депутата.  

«На щастя, ми уже доросли до того, що про село говоримо на таких заходах, як Економічний Форум. Однак прикро, що лише після 20 років
незалежності до нас прийшло розуміння того, що АПК - галузь, яку Україні потрібно потужно розвивати», - наголосив Олег Баран. За словами Олега Барана, Україна - одна із лідерів на світовому ринку по експорту зернових. Хоча потенціал нашої країни - значно більший. «Я вважаю, що наступний крок, який Україна повинна зробити - це експорт м'яса , напівфабрикатів та інших готових продуктів», - додав експерт. Адже саме цей сектор, каже Олег Баран, допоміг би наповнити український бюджет. А це, автоматично, вищі зарплати, пенсії, соціальні стандарти. «Хочу навести лише деякі приклади з власної м'ясопереробної галузі. З початку цього року наша країна імпортувала майже 160 тисяч тон свини для промислової переробки. А це більше як 2,5 мільярди гривень.

І ці гроші витратили лише для задоволення власних потреб. Якщо говорити про експорт – та на ринку збуту нам є над чим попрацювати. Наприклад, сьогодні Європа має великий експорт свинини в Азію. Тоді виникає питання: а чому наша сільськогосподарська Україна, з колосальним потенціалом в АПК, не тільки не експортує сільськогосподарську продукцію, а й не може забезпечити нею себе. А це - тисячі робочих місць та відновлення села, про яке всі говорять, але, на жаль,так мало роблять в даному напрямку», - наголосив у своїй доповіді під час Економічного Форуму Олег Баран.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.