Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юлія Тимошенко

П'ятниця, 2 листопада 2018, 18:16

Тимошенко обіцяє знизити ціну на газ втричі після перемоги на президентських виборах

Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко обіцяє знизити ціну на газ після того, як стане президенткою України.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні під час офіційної зустрічі зі ЗМІ лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що планує знизити ціну на газ більш ніж втричі після перемоги на президентських виборах-2019.

"Ми розрахуємо кожну копійку і покажемо публічно ці розрахунки. Моя команда планує закласти 30% рентабельності для розвитку української газовидобувної галузі. А це більш ніж достатньо. Новий тариф на газ буде окупним для української газовидобувної  системи, але в той же час по силі для звичайних громадян. Газ коштуватиме не більше 90 доларів за тис. куб м. І це ціна відразу з транспортуванням і всіма іншими витратами. Нагадаю, що сьогодні ми платимо 300 дол за тисячі кубів. Більш того ті частини газових родовищ, які підприємці незаконно забрали з державної власності, будуть повернуті через суд. Ніякого ставлення без поваги до приватного майна не буде. Це буде справедливо" – наголосила Юлія Тимошенко.

Крім того, наступним кроком політик планує реформувати систему судочинства і зафіксувати зміни у новій конституції, яка за словами Юлії Тимошенко, "вже виконала свою унікальну місію, затвердивши незалежність та суверинітет України", а нині стала "хаотичною конструкцією для кланово-олігархічної системи".

"Моя команда повністю відділить судову систему від будь-яких політичних органів влади. Судді не можуть обиратися ні парламентом, ні комітетом, ні президентом. Ми пропонуємо обрати суддів без реклами навіть на перші інстанції. Запроваджуємо максимальну сіддівську самоврядність. Ми пропонуємо системно та глибоко реформувати дисципланарні комісії, які повинні були б стежити за правосуддям, але, насправді, давно не дієві. Замість них ми створимо Палати Честі, які формуватимуться, як суди присяжних, але з бази данних українських громадян, що мають правову освіту, але ніколи не працювали ні в силових, ні в судових органах. Вони стануть судом над суддями.

Якщо процедуру судового процесу порушать, то кожен його учасник, зможе звернутись письмово до цього органу, як звертаються  до Європейського суду з прав людини. Якщо процедуру дійсно порушили, саме Палата Честі буде відводити суддю, а не він сам себе. Якщо кількість таких відводів перевищить, наприклад, 20, суддю звільнять без права обіймати таку посаду коли-небудь", – додає Юлія Тимошенко.

До того ж, політик планує скасувати медичну реформу та переглянути освітню.

"Ми повинні повернути сильну багатопрофільну, міждисциплінарну освіту наших дітей і молоді. На сировинній економіці ми далеко не протягнемо. Нам потрібно переходити до іноваційного розвитку країни. І те, що за останні роки, жодного кроку  у цьому напрямку не зробили, – продуманих хід чинної влади. Керівники держави прекрасно знають, який мейнстрім розвитку сьогодні у світі" – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідерка ВО "Батьківщина" також прокоментувала свою присутність у списку санкцій Росії проти українських політиків.

"Очевидно, якщо підприємство "Рошен» і все, що з ним пов'язане, не ввійшло в ці списки, то такі санкції лише чергова передвиборча політтехнологія, яка відразу ж провалилась. Мені немає чого боятись. У мене особисто і у моєї родини немає бізнесу у країні-агресорі. Санкційні списки Росії, насправді, стали моментом істини для українців. До речі, після революції гідності у Порошенка на 10% зросли прибутки і на 10% впав рейтинг довіри. Така собі конвертація народної енергії на Майдані" – додала Юлія Тимошенко.  

Нагадаємо, вчора Росія ввела спеціальні економічні заходи щодо 322 українців і 68 українських компаній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.