Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

mukachevo.net

Понеділок, 15 жовтня 2012, 10:51

Прокуратура виявила низку порушень у діяльності управління ветеринарної медицини у Львові

Проку ратура виявила під час перевірки низку порушень вимог Законів України "Про ветеринарну медицину" та "Про відходи".

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

"Покладені законодавством контролюючі повноваження належним чином не виконуються, а надані їм права щодо здійснення функцій контролю в повному обсязі не використовуються. Не забезпечується також й адекватнереагування на порушення вимог законодавства з питань екологічної безпеки", – зазначено у повідомленні.

Одне із порушень у Миколаївському районі: головний державний інспектор ветеринарної медицини за порушення ветеринарного законодавства не притягнув до адміністративної відповідальності керівника одного із фермерських господарств району.

На території господарства складаються виробничі відходи, яких на час перевірки було біля 100 тонн, що забруднює атмосферне повітря. У зв’язку з цим головним державним інспектором був внесений припис на ім”я заступника голови господарства. Але порушення у діяльності господарства не усунуті, а 50 тонн відходів на території гноєсховища і надалі залишаються невивезеними. 

Окрім цього, не дотримана мінімальна відстань до житлової забудови. Не вирішувалось посадовими особами ветеринарної медицини питання і щодо припинення діяльності низки інших товариств, де ями для зберігання відходів тваринного походження переповнені відходами від забою.

Під час перевірок діяльності управлінь ветеринарної медицини області, які здійснюють контроль за станом експлуатації худобомогильників, прокуратура також виявила їх у незадовільному стані.
Понад 90% худобомогильників експлуатуються зі значними порушеннями вимог природоохоронного законодавства. 

"В межах Дрогобицького району не відповідає вимогам чинного законодавства кожен із 36 худобомогильників. Водночас, протягом року управління ветеринарної медицини у Дрогобицькому районі не проведело жодної перевірки існуючих худобомогильників, та не поставило питання щодо їх ліквідації чи виведення із експлуатації", – сказано у повідомленні.

Прокуратура Львівської області внеслаподання з вимогою усунути иявлені порушення чинного законодавства начальнику головного управління ветеринарної медицини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.