Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

паркування у Львові

Четвер, 8 листопада 2018, 13:00

Депутати дозволили облаштувати нові паркінги у Львові

паркування у Львові

Львівські депутати створили 7 нових паркувальних майданчиків у місті.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до рішення про затвердження збору за місця для паркування транспортних засобів та плати за паркування транспортних засобів на території Львова. "За" проголосувало 47 депутатів.

Йдеться про облаштування нових майданчиків для паркування транспортних засобів у місті. Відтак, нові паркінги створили: вул. І. Франка, 137-а (12 парко-місць); вул. Княгині Ольги – вул. Наукова, 7-а (27 парко-місць); вул. Героїв УПА, 73 (9 парко-місць); вул. Кульпарківська, 59 (2 парко-місця); вул. Стрийська, 144 (10 парко-місць); вул. Городоцька, 201 (3 парко-місця); вул. Клепарівська, 1 (2 парко-місця).

Крім цього, депутати зменшили кількість парко-місць на існуючих майданчиках: вул. Вагова – з 14 до 12; вул. М. Грушевського – з 24 до 21; вул. С. Томашівського – з 9 до 8; вул. В. Стефаника – з 36 до 29; вул. Я. Стецька – з 23 до 17; вул. Я. Раппапорта – з 57 до 31; вул. Клепарівська з 36 до 35.

Під час обговорення цього питання прозвучала також пропозиція передбачити на майданчиках місця для паркування осіб з інвалідністю, які мають становити 10% від усієї кількості парко-місць.

Зазначимо, у вересні Львівська міськрада вирішила проаналізувати завантаженість паркувальних майданчиків у місті. Станом на кінець травня, паркувальні майданчики у центрі Львова були завантажені на 79%.

Окрім цього, водіям автівок заборонили паркуватися на тротуарах, а ще у грудні 2017 року депутати міськради затвердили перелік вулиць, на яких паркування автомобілів заборонено. 

Нагадаємо, з 1 листопада у Львові працюють 5 інспекторів, які отримали право штрафувати власників авто. Сума штрафів  варіюється від 255 до 600 грн.

Також, з 16 жовтня водії можуть придбати місячний абонемент на паркування у Львові за ціною від 700 грн до 2800 грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.