Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

reins.com.ua

Четвер, 8 листопада 2018, 16:57

Львівська міськрада ухвалила програму допомоги диким тваринам

reins.com.ua

З Міського фонду охорони навколишнього середовища виділять 1,69 млн грн на тимчасовий притулок та ветиринарну допомогу диким тваринам та птахам.  

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 8 листопада, на сесії Львівської міської ради ухвалили Програму допомоги постраждалим диким та екзотичним тваринам і птахам у Львові на 2018-2022 роки.

За неї проголосували 46 депутатів.

Програму затвердили, щоб зменшити негативний вплив людського фактору на тваринний світ Львова, надати тимчасовий притулок та кваліфіковану ветеринарну допомогу постраждалим диким та екзотичним тваринам і птахам.

"За останні 10 років в еколого-натуралістичний центр із проханням допомогти тваринам звернулось більше 6 тис. громадян, з яких 400 — тих, які підібрали постраждалих диких звірів на території міста й області. 25% принесених тварин загинули через важкі травми або надто пізнє звернення, понад 60% - після надання ветдопомоги успішно повернули в природу, а 15% тих, які зазнали ампутації травмованих кінцівок або потрапили в руки людини у дуже молодому віці й нездатні вижити у дикій природі, після допомоги передали для подальшого догляду мешканцям міста", — пояснюють в додатку до ухвали.

Загальна вартість реалізації програми – 2 190 тис грн. З Міського фонду охорони навколишнього природного середовища виділять 1 690 тис грн.

Решту необхідної суми планують залучити за допомогою грантових коштів та внесків зацікавлених підприємств та організацій. 

Нагадаємо, до 2023 року у Львові створять 75 майданчиків для вигулу собак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.