Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Державне бюро розслідувань

acc.cv.ua

П'ятниця, 9 листопада 2018, 12:36

27 кандидатів на керівні посади ДБР пройшли повторний тест на поліграфі

Державне бюро розслідувань

Конкурсна комісія просить Держбюро передати кваліфікаційні умови для відбору ще 90 співробітників.

Про це повідомляє ЦензорНет.

Сьогодні, 9 листопада, Держбюро розслідувань має передати інформацію в зовнішню конкурсну комісію про результати спецперевірки, яку пройшли переможці конкурсного відбору на посади керівників теруправлінь і підрозділів центрального апарату.

Зазначимо, що 2 листопада, очільник Державного бюро розслідувань Роман Труба ініціював оголошення нового конкурсу на 27 керівних посад у відомство у зв'язку зі знищенням конкурсною комісією результатів поліграфа.

"В середу відбулося засідання зовнішньої конкурсної комісії. Комісія зібрала всіх разом, оскільки необхідно було розглянути лист директора про те, що він позбавлений можливості прийняти кадрові рішення через відсутність результатів поліграфа і просить оголосити проведення нового конкурсу. Але такого поняття, як новий конкурс у законі не існує. Комісія має право призначити повторний конкурс. І підставою для його проведення є в тому числі, непроходження кандидатами спецперевірки. Всім кандидатам поставили запитання про проходження спецперевірки і вони стверджують, що пройшли її успішно. про це їм стало відомо з відділу кадрів ДБР. Комісія попросила до п'ятниці публічно надати їм інформацію з хронологією подій щодо кожного кандидата", – заявила перша заступниця Держбюро розслідувань Ольга Варченко.

За її словами, конкурсна комісія прийняла рішення про проведення повторного дослідження на поліграфі.

Вона також додала, що комісія просить Держбюро передати кваліфікаційні умови для відбору ще 90 співробітників. Щоб вони могли проводити конкурс з відбору заступників начальників управлінь, заступників начальників відділів і співробітників управління внутрішнього контролю.

Нагадаємо, у 2017 році урядова конкурсна комісія обрала директором Державного бюро розслідувань львів'янина Романа Трубу, який з 1997 року працював у Львівській прокуратурі.

Додамо, що 21 серпня 2018 року конкурсна комісія визначилася із кандидатами на керівні посади управління Державного бюро розслідувань у Львові.

Верховна Рада схвалила законопроект "Про Державне бюро розслідувань" у листопаді 2015 року. Згідно із законом, прокуратура буде обмежена тільки представництвом інтересів держави в суді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.