Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

стоматологія

ajax.ck.ua

Понеділок, 12 листопада 2018, 15:11

На Львівщині погіршилась якість та доступність надання стоматологічної допомоги

стоматологія

За останні 10 років все менше мешканців області планово відвудують стоматологів.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 12 листопада, у Львівському прес-клубі відбулася прес-конференція на тему "Різке погіршення стоматологічного здоров’я львів'ян, відсутність профілактичних програм та втрата найкращих спеціалістів".

У ході зустрічі президентка Асоціації стоматологів України, професор Ірина Мазур заявила, що станом на сьогодні на Львівщині є достатня кількість стоматологів, попри високий рівень трудової міграції лікарів цієї професії в країни східної Європи.

Однак експертка зазначила, що за останніх 10 років суттєво погіршилась якість та доступність стоматологічної допомоги.

"Якщо 10 років тому 40% львів'ян планово відвудували стоматологів й проводили планову санацію (комплекс лікувально-профілактичних заходів з оздоровлення порожнини рота) то зараз цей показник сягає близько 30%", – додала Ірина Мазур.

Щодо дитячої стоматології, то завідувач терапевтичним відділенням Комунальної третьої стоматологічної поліклініки міста Львова Олександр Бурій доповів, що у місті ця професія є фактично ліквідованою.

"Сьогодні у всіх навчальних закладах міста Львова немає кабінетів стоматології. Це говорить про те, що планової санації для наших дітей також немає", – сказав Бурій.

Нагадаємо, що з минулого року триває процес перетворення комунальних стоматологічних поліклінік у комунальні некомерційні стоматологічні підприємства. Працівники комунальної стоматологічної поліклінки №3 протестують  проти реформування стоматології.

Про це детальніше йдеться у статті Варіантів "Зуб на львівську стоматологію".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.