Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Микола Савельєв

Середа, 14 листопада 2018, 18:08

Савельєв застерігає від скриньки Пандори у справі Кушинської

Микола Савельєв

Журналіст Микола Савельєв вважає, що звільнення Любові Кушинської створює прецендент, який може призвести до виходу на волю небезпечних злочинців.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з прес-конференції, яку організував головний редактор львівської газети "Ратуша" Микола Савельєв.

Микола Савельєв заявив, що звільнення Любові Кушинської, яку засудили до довічного ув'язнення, а також перегляд її справи, на чому наголошує народний депутат Олександр Грановський, створює прецедент, яким можуть використати в українських судах для звільнення небезпечних злочинців.

"Це прецедент. Через цю ситуацію інші люди, які довічно засуджені, можуть вийти із в'язниці. Кушинська відсиділа 20 років, але чому вона вийшла на волю саме зараз?" – наголосив Микола Савельєв.

Зазначимо, у березні цього року президент Петро Порошенко помилував Любов Кушинську, яку у 2005 році Апеляційний суд Львівщини засудив до довічного ув'язнення за вбивство двох чоловіків у 1997 році через квартиру. Натомість Кушинська не визнавала свою вину і заявляла, що її підставили правоохоронці.

Сьогодні під час прес-конференції спільник Любові Кушинської, Андрій Манько, який разом з нею здійснив вбивства та відбув 15 років ув'язнення, а тепер живе під іншим прізвищем та у іншій області, знову підтвердив її вину та наголосив, що Кушинська була ініціатором цього вбивства і жодних нових фактів у цій справі більше немає і не може бути.

"Судовий процес тривав 8 років: з 1997 до 2005 року, вину Кушинської і Манька довели, Манько відсидів свій термін і вийшов з в'язниці у 2013 році. Усі думали, що він помер, можливо через це Грановський вирішив переглянути справу" – додав Микола Савельєв.

Нагадаємо, Любов Кушинська була першою жінкою, яка отримала довічний термін ув'язнення. Вона вийшла із Качанівської колонії у квітні 2018 року, де пробула більше 20 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.